Tubulaariset rinnat

Tubulaariset rinnat

Putkimaiset rinnat tai suipporinnat ovat kansanomainen nimi tubulaarisille rinnoilla, joka on synnynnäinen poikkeavuus. Tubulaarinen rinta ei ole muodostunut normaalisti ja rauhaskudoksen määrä on vähäinen ja rinta on putkimainen. Nännipihat ovat laajentuneet ja rinnoissa on usein asymmetriaa. Tubulaariset rinnat korjataan muotoiluleikkauksella ja implanteilla tai rasvansiirrolla.

Tubulaariset rinnat ovat rintojen kehityshäiriö, jossa rintakudosta ei ole muodostunut rintoihin normaalisti. Rinta on muodoltaan putkimainen ”ketunnokka”, jossa nännipiha on laajentunut ja rinnan alla on usein vähän tai ei laisinkaan kudosta. Kyseessä on rintojen muotohäiriö eli Suomeksi ns. putkirinta.
Tubulaarisessa rinnassa nännipihan sidekudos on venyvää ja työntää rintarauhaskudoksen alas putkimaisesti. Tilanne on pysyvä, eikä se korjaannu itsestään.

Miksi tubulaaristen rintojen korjaus

Rinnat ovat tärkeä osa naisen vartaloa ja minäkuvaa. Kauniit ja muodokkaat rinnat kuvastavat naisellisuutta ja terveyttä.
Tubulaariset rinnat luokitellaan sairaudeksi ja ovat Kela korvaustyen piirissä.

Hoito

Tubulaaristen rintojen korjaus on aina kirurginen. Korjausleikkauksessa rintojen nännipihat vahvistetaan ja usein myös pienennetään.
Rinnan muoto ja nännipiha korjataan rintojen muotoilu- ja korjausleikkauksella, jossa käytetään usein myös rintaimplantteja.
Korjausleikkauksessa, jossa käytetään rintaproteeseja, rinnat suurennetaan samassa toimenpiteessä.
Kauniin ja pysyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi on joskus hyvä yhdistää rintojen rasvansiirto tkorjausleikkaukseen.
Tubulaaristen rintojen korjauksessa arpi jää nännipihan ympärille kohtaan, jossa nännin rajaa ihoa.
Yleensä arvet paranevat hyvin, mutta lopputulos on paljon kirurgi-ja potilaskohtainen.
Tubulaaristen rintojen korjausleikkaukset voidaan tehdä myös paikallispuudutuksessa, mutta suosittelemme toimenpidettä tehtäväksi nukutuksessa.
Tavoitteena on ryhdikäs ja esteettisesti miellyttävän muotoinen rinta.

Useat korjaukset samassa

Tubulaaristen tintojen korjausleikkauksen yhteydessä voidaan suorittaa myös muita toimenpiteitä samassa anestesiassa. Kustannussäästön lisäksi potilas toipuu leikkauksesta yhdellä sairaslomalla.

Toipuminen ja jälkihoito

Tubulaaristen rintojen korjausleikkauksesta toipuu yleensä viikossa tai kahdessa ja lopputulos näkyy aikaisintaan muutaman kuukauden kuluttua.
Toimenpiteen jälkeen suositellaan kevyttä arkista liikkumista, kuten kävelyä. Kevyt liikunta sallitaan jo noin yhden tai kahden viikon kuluttua toimenpiteestä. Leikkauksen jälkeen suositellaan tukiliivien tai urheiluliivien käyttöä reilun kuukauden ajan.
Arpien paraneminen on yksilöllistä. Leikkauksesta voi saada Kela-korvausta, mikäli tilanne täyttää lääketieteelliset kriteerit.
Asymmetrisissä rinnoissa potilas saattaa olla oikeutettu Kela korvauksiin.

Kustannukset

Tubulaaristen rintojen korjauksen hinta on alkaen 3550 € molemmat rinnat.