Täyteaineen poistaminen

Täyteaineen poistaminen

Täyteaineen poisto tehdään hyaluronidaasilla (Hylase™- täyteaine pois).
Plastiikkakirurgi Dietz on asiantuntija täyteaineen poistossa.
Dietz on erikoistunut täyteainehoidon komplikaatioiden ja ongelmien hoitoon.
Täyteaineen poistoon käytettävä lääke on erikoislupavalmiste ja vain lääkärin on lupa käyttää hualuronidaasia – täyteaine pois.

Täyteainehoidon ongelmat ja komplikaatiot

Täyteaineen komplikaatiot ovat tänä päivänä valitettavan yleisiä. Täyteaine voi aiheuttaa tulehduksia tai kapseloitua. Täyteainetta voi olla liikaa tai toimenpide ei ole muuten onnistunut. Harvinaisempia komplikaatioita ovat pistokset kasvojen valtimoon tai laskimoon (verisuonikomplikaatio). Kaikki vakavat komplikaatiot tulee hoitaa välittömästi hyaluronidaasilla kokeneen asiantuntijan toimesta heti tilanteen ilmaantuessa.
Kaikissa klinikoissa, joissa annetaan täyteainehoitoja hyaluronihapolla, tulisi olla valmius sulatukseen hyaluronidaasilla.

Milloin täyteaineen poisto

Hyaluronihapon Juvederm™ tai Restylane™ poisto on tarpeen, kun täyteainehoito ei ole onnistunut toiveesi mukaisesti ja on ilmaantunut ongelma, jolloin lopputulos ei ole tyydyttävä. Myös huonolaatuisten täyteaineiden poisto voi tulla kyseeseen aineen aiheuttaman kudosreaktion vuoksi.
Täyteaine voidaan poistetaan sulattamalla hyaluronidaasilla (Hylase™) nimisellä erikoislupavalmisteella. Hoidon toteutus tapahtuu aina asiaan perehtyneen lääkärin tai kirurgin toimesta. Harvemmin täyteaine tulee poistaa kirurgisesti, joka on myös mahdollista.