Rintojen muotoilu

 

Rintojen muotoilu

Rintojen muotoilu on toimenpide, jossa leikkauksella ja / tai rasvansiirrolla korjataan tai palautetaan rinnan nuorekas muoto.

Miksi rintojen muotoilu

Rinnan epätyydyttävä muoto, koko, asymmetria tai rinnan arvet voivat vaatia korjauksen. Raskaus, imetys, perinnölliset rintojen poikkeavuudet tai sairaus saattavat muuttaa rinnan muotoa merkittävällä tavalla.
Rintojen muotoa voidaan kohottaa, pienentää tai symmetrisoida plastiikkakirurgisin menetelmin. Raskaat tai asymmetriset rinnat voivat vaikuttaa ryhtiin ja saattavat aiheuttaa särkyä niskaan ja olkapäihin.
Rasvansiirrolla on mahdollista muotoilla tai symmetrisoida rintoja.
» Lue lisää

Leikkaus

Rinnan riippuvaa muotoa voidaan korjata kohotusleikkauksella ilman, että rinnan koossa tapahtuu merkittävää muutosta. Kauniin ja pysyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi on joskus hyvä yhdistää rintojen rasvansiirto tai implanttileikkaus kohotusleikkaukseen tapauksissa, joissa oma rauhaskudos on vähäistä. Pienessä kohotuksessa (Bennellin kohotus) arpi jää nännipihan ympärille kohtaan, jossa nännin raja ihoon sijaitsee. Isommassa muotoiluleikkauksessa arpi jää nännipihan ympärille, pystysuora arpi nännipihan alareunasta ulottuen rinnanaluspoimuun ja joskus myös arpi rinnanaluspoimuun. Yleensä arvet paranevat hyvin, mutta lopputulos on paljon kirurgi-ja potilaskohtainen.
Rintojen muodon korjausleikkaukset voidaan tehdä myös paikallispuudutuksessa, mutta suosittelemme toimenpidettä tehtäväksi nukutuksessa.
Tavoitteena korjauksessa on aikaansaada ryhdikäs ja esteettisesti miellyttävän muotoinen rinta. Tämä edellyttää luonnollisesti myös kokenutta ja esteettistä silmää omaavaa plastiikkakirurgian erikoislääkärin toimenpidettä.

Useat korjaukset samassa

Rintaleikkaukseen voi myös halutessa yhdistää muita leikkauksia. Kustannussäästön lisäksi potilas toipuu leikkauksesta yhdellä sairaslomalla.

Toipuminen

Rintojen muotoiluleikkauksesta toipuu yleensä viikossa ja lopputulos näkyy aikaisintaan muutaman kuukauden kuluttua. Toimenpiteen jälkeen suositellaan kevyttä arkista liikkumista, kuten kävelyä. Kevyt liikunta sallitaan jo noin yhden tai kahden viikon kuluttua toimenpiteestä. Leikkauksen jälkeen suositellaan tukiliivien tai urheiluliivien käyttöä reilun kuukauden ajan. Tukiliivien tai kaarituettomien rintaliivien käyttöä suositellaan yhdestä kolmeen kuukauteen. Arpien paraneminen on yksilöllistä. Leikkauksesta ei yleensä saa Kelakorvausta, koska kohotusleikkausta ei luokitella sairaudenhoidoksi.
Asymmetrisissä tai putkimaisissa rinnoissa (tubular breast) potilas on oikeutettu Kela-korvaukseen.

Rintojen muotoilu hinta

Rintojen muotoilun hinta alkaen 2500 € paikallispuudutuksessa ja sedaatiossa.