Rintojen kohotus

Rintojen kohotus

Rintojen kohotuksessa laskeutuneet ja veltostuneet rinnat korjataan leikkauksella tai rasvansiirrolla. Rinnat kohotetaan ja tarvittaessa menetetty volyymi palautetaan rasvansiirrolla tai implanteilla.

Miksi rintojen kohotus

Raskaus, imetys, perinnölliset rintojen poikkeavuudet tai sairaus saattavat muuttaa ja vaurioittaa rinnan muotoa merkittävällä tavalla.
Kauniin muodokkaat rinnat kuvastavat naisellisuutta, nuoruutta ja terveyttä. Rinnat ovat tärkeä osa naisen vartaloa ja minäkuvaa.

Toimenpide

Rintojen kohotuksessa laskeutuneet tai tyhjät rinnat muotoillaan jälleen naisellisiksi, kauniiksi ja ryhdikkäiksi.
Luonnollisen kauniin lopputulos on Plastiikkakirurgi Dietzin tavoite.
Pienessä rintojen kohotuksessa (Bennelli) arpi jää nännipihan ympärille kohtaan, jossa nännin raja ihoon sijaitsee.
Isommassa rintojen kohotusleikkauksessa arpi jää nännipihan ympärille, pystysuora arpi nännipihan alareunasta ulottuen rinnanaluspoimuun ja joskus myös arpi rinnanaluspoimuun.

Arvet paranevat yleisesti hyvin.
Rintojen kohotus voidaan tehdä tarvittaessa myös paikallispuudutuksessa.

Toipuminen

Rintojen kohotuksesta toipuu yleensä viikossa ja lopputulos näkyy aikaisintaan muutaman kuukauden kuluttua. Toimenpiteen jälkeen suositellaan kevyttä arkista liikkumista, kuten kävelyä. Kevyt liikunta sallitaan jo noin yhden tai kahden viikon kuluttua toimenpiteestä. Leikkauksen jälkeen suositellaan tukiliivien tai urheiluliivien käyttöä reilun kuukauden ajan. Tukiliivien tai kaarituettomien rintaliivien käyttöä suositellaan yhdestä kolmeen kuukauteen. Arpien paraneminen on yksilöllistä. Leikkauksesta ei yleensä saa Kela-korvausta, koska kohotusleikkausta ei luokitella sairaudenhoidoksi.
Asymmetrisissä tai putkimaisissa rinnoissa (tubular breast) potilas on oikeutettu Kela korvaukseen.

Rintojen kohotusleikkaus hinta

Rintojen kohotuksen hinta on alkaen 2950 € molemmat rinnat.

Ennen

Jälkeen