Rasvansiirto

 

Rasvansiirto

Rasvansiirto on vartalon, rintojen tai kasvojen muotoilumenetelmä, jonka tarkoitus on palauttaa nuoruuden täyteläisyys käyttäen potilaan omia eläviä rasvasoluja.
Rasvaa voidaan siirtää rintoihin, kasvoihin, kämmenselkiin, arpiin tai pakaroihin.

Menetelmä

Rasvasolut otetaan talteen rasvansiirtoa varten hellävaraisella rasvaimulla esimerkiksi kyljistä, jenkkakahvoista tai reisistä. Rasva puhdistetaan ja elävät rasvasolut siirretään haluttuun paikkaan.
Suosituimmat kohteet rasvansiirrolla ovat kasvot, rinnat, kämmenselät ja pakarat. Rasvansiirrolla hoidetaan myös arpia ja haavaumia.

Vaikutukset

Rasvansiirrolla on kudoslaatua parantavia ominaisuuksia, joka johtuu parantuneesta verenkierrosta ja kollageenisynteesin aktivoitumisesta. Korjaava vaikutus ajatellaan johtuvan rasvasolujen sisältämistä kantasoluista ja kasvutekijöistä.
Osalla potilaista rasvansiirto korvaa leikkauksen kuten yläluomi tai alaluomileikkauksenja keskikasvojen kohotuksen. Rasvansiirto saattaa korvata myös täyteainehoidot, joita tulee ottaa säännöllisesti vaikutuksen ylläpitämiseksi.
Käytännössä rasvansiirto parantaa ihon laatua, kimmoisuutta ja ihon paksuus lisääntyy. Rasvansiirto korjaa myös auringon aiheuttamat ihovauriot, joka näkyy ihon pigmentimuutosten vähentymisenä.
Hoitoa voidaan käyttää epämuodostumien ja aiempien leikkausten tai sairausten aiheuttamien vammojen korjaamiseen. Lopuksi rasvansiirrolla voidaan tasoittaa vartalon epätasaisuuksia tai muhkuroita.
Rasvansiirron luonteeseen kuuluu, että kaikki siirretty rasva ei välttämättä jää henkiin.
» Lue lisää

Toipuminen

Rasvansiirrosta toipuu nopeasti ja pahin turvotus on hävinnyt muutaman viikon kuluttua. Lopputulos näkyy kahden – kolmen kuukauden kuluttua.

Kustannukset

Rasvansiirto rintoihin maksaa alkaen 3985 €, rasvansiirto kasvot alkaen 1950 €, pieni rasvansiirto alkaen 1950 €.