Nenän muotoilu

Nenän muotoilu ja nenäleikkaus

Nenän muotoilu ja korjaus ilman vesitä tai kirurgiaa täyteainehoidolla ammattitaitoisesti. Hoidon lopputulos näkyy heti. Toimenpide on potilaalla vaivaton, eikä sairasloman tarvetta ole.

Nenä voidaan muotoilla ja hoitaa pehmeillä hyaluronihappopitoisilla täyteainehoidoilla (Restylane™ tai Juvedermillä™).

Nenän muotoilu täyteaineilla on turvallista ammattilaisen toimesta. Hoidon teho kestää yleensä yhdestä kahteen vuoteen, joskus jopa pitempään.

Hoito soveltuu seuraaviin tilanteisiin:

  • Nenän sivuprofiilin suoristaminen,
    hyppyrinenä tai kyömynenä
  • Pienen nenän suurentaminen
  • Nenän kärkiosan muotoilu
  • Nenän kärjen nostaminen tai
    laskeminen
  • Nenän vinouden korjaaminen

» Lue lisää

Joskus pehmeä muotoilu ei ole kuitenkaan riittävä, jolloin joudutaan turvautumaan nenä leikkauksiin (rhinoplastia). Leikkauksella voidaan korjata sekä nenän rustoisia että luisia osia. Leikkauksesta toipuu noin kahdessa – kolmessa viikossa ja lopputulos on arvioitavissa aikaisintaan noin puolen vuoden kuluttua. Ulkonäöllisesti nenän lopputulos muuttuu yli vuoden ajan, jolloin turvotus ja arven kiinteys häviää.

Nenäleikkauksista noin 15 – 20 % saattaa vaatia jossain vaiheessa trimmaustoimenpidettä tai jopa uusintaleikkauksen, jossa lopputulosta hienosäädetään.
Nenän korjaus kuuluu Kelan korvausten piiriin, jos kyseessä on vamman jälkitilan korjaus tai nenän väliseinän epämuodostuma, joka saattaa aiheuttaa nenähengityksen oireita.
Olemme tarvittaessa yhteistyössä Suomen nenäkirurgian ja korva-nenä-kurkkutautien erikoislääkäreiden kanssa.