Löysän ihon korjaus

Löysän ihon korjaus

Löysä, venynyt ja kimmoisuuden menettänyt iho on mahdollista korjata tai poistaa leikkauksella, jota kutsutaan dermolipektomiaksi.
Laihdutus, raskaus tai ikääntyminen saattaa vaurioittaa ihoa. Iho ei enään palaudu ja korjausleikkaus saattaa olla aiheellinen.

Syyt

Raskaus, lihominen ja laihtuminen, synnytys, ikääntyminen ja tietyt perinnölliset tilat huonontavat ihon laatua, iho laskostuu ja sitä suhteessä kehon pinta-alaan liian suuri määrä Hormonaaliset tekijät, tupakointi ja UV-valolle altistuminen saattavat pahentaa tilannetta ja kudosten kimmoisuus huononee. Ihoylimäärä eri kehon alueilla kuten alavatsassa (pannikulus, ihoreppu), rinnoissa, olkavarsissa (allit), reisissä jne. on mahdollista korjata poistamalla ylimääräinen iho ja ihonalaiskudos (dermolipektomia).

Hoito

Ongelma-alueita on mahdollista korjata erilaisilla plastiikkakirurgisilla hoidoilla. Hoidossa käytetään mm. rasvaimua, ihon ja rasvakudoksen poistamista leikkaamalla ja joskus lievissä tapauksissa veitsetöntä hoitoa esimerkiksi ultra-ääni avusteisella rasvanpoistolaitteella eli Ultra-Contour™ laitteella.
Yleisimmät hoidettavat alueet ovat olkavarret, alavatsa, rinnat tai reidet, joissa iho saattaa roikkua velttona ja ryppyisenä. Olkavarsien, tai allien, korjauksessa poistetaa ylimääräinen iho ja rasvakudos olkavarsien alueelta. Alavatsan liiallisen ihon eli ns. Pannikuluksen hoidossa tehdään samoin eli poistetaan ylimääräinen huonolaatuinen ja venynyt kudos.

Toipuminen

Toipuminen toimenpiteestä riippuu hoidosta ja hoidetun alueen laajuudesta. Yleensä toipumiseen menee pienissä toimenpiteissä muutama päivä, mutta laajoissa leikkauksissa useita viikkoja.

Hinta

Löysän ihon poisto hinta riippuu menetelmästä ja hoidettavien alueiden sijainnista ja määrästä.