Kulmakarvojen kohotus

Kulmakarvojen kohotus

Kulmakarvojen kohotuksessa alas valahtaneet kulmakarvat nostetaan tai ripustetaan takaisin oikeaan paikkaan. Kulmakarvojen kohotus voidaan hoitaa yläluomileikkauksen kanssa ilman ylimääräistä arpea tai se piilotetaan kulmakarvan sisään. Kulmakarvojen kohotus muotoilee kulmakarvat ja tuo ilmeeseen nuorekkuutta ja raikkautta.

Miten tehdään kulmakarvojen kohotus

Kulmakarvojen kohotus (brow lift) tai kulmien kohotus voidaan tehdä neljällä eri tekniikalla:

  1. Yläluomileikkaus ja kulmakarvojen kohotus tehdään samanaikaisesti ilman ylimääräisiä arpia, jos kulmakarvojen laskeutuminen on vähäistä.
  2. Kulmakarvojen kohotus tehdään kulmakarvaan tai sen välittömään reunaan sijoitetusta viillosta poistamalla ihoa ja kiinnittämällä laskeutunut kudos oikeaan kohtaan.
  3. Uudempi menetelmä on suorittaa kulmakarvojen kohotus pienistä hiusten sekaan sijoitetuista viilloista (small incision brow lift), joista ei jää lainkaan näkyviä arpia. Tässä menetelmässä myös otsa nostetaan potilaan tarpeen mukaan, joten kyseessä on myös otsan kohotus.
  4. Tähystyskirurginen otsan tai kulmakarvojen kohotus eli endoskooppinen otsan kohotus (endofrontal lift). Toimenpide tehdään siis endoskooppisesti tähystämällä ja kyseessä onkin samalla koko otsan kohotus.

» Lue lisää yläluomileikkauksesta
» Lue lisää otsan kohotuksesta

Missä iässä kulmakarvojen kohotus

Kulmakarvan kohotusleikkaukseen ei ole suositusikää.
Leikkaus voidaan tehdä melko nuorena (esim. 35-45 vuotiaana), jos kulmakarvojen perinnöllinen laskeutuminen aiheuttaa potilaalle vaivaa.

Kulmakarvojen kohotuksen riskit

Yläluomileikkauksen kautta tehty kulmien kohotus saattaa aiheuttaa tuntemuksia kiinnityskohdissa useita viikkoja tai kuukausia.

Kulmakarvojen kohotuksessa, jossa arpi sijaitsee kulmakarvan kohdalla, arven muuttuminen huomaamattomammaksi saattaa viedä useita viikkoja tai kuukausia.

Otsan eri kohotustekniikoissa tulee varoa kasvohermon otsahaaraa, joka saattaa huonosti suoritetussa leikkauksessa vaurioitua pysyvästi.

Kulmien kohotus päiväkirurgisesti

Kulmakarvojen kohotukset tehdään lähes aina päiväkirurgisesti joko paikallispuudutuksessa ja rauhoittavan lääkityksen alla tai joskus nukutuksessa (small incision brow lift ja endofrontal lift).
Kulmakarvojen kohotuksesta toipuu nopeasti, mutta turvotus ja joskus mustelmat silmien läheisyydessä kestävät yhdestä viikosta jopa kolmeen viikkoon leikkausmenetelmästä ja potilaasta riippuen.
Lopputulos on arvioitavissa noin kuuden kuukauden kuluttua.
« Lue lisää kasvojen kohotuksesta

Hinta

Kulmakarvojen kohotuksen hinta riippuu toimenpiteestä sekä anestesiasta.
Kustannukset ovat alkaen 950 € (yläluomileikkauksen yhteydessä).