Keskivartalon muotoiluleikkaus

 

Keskivartalon muotoiluleikkaus, torsoplastia

Keskivartalon muotoiluleikkauksella eli kirurgisella vartalon muotoilulla (torsoplastia) tarkoitetaan toimenpidettä, jossa tehdään alavatsan muoutoiluleikkaus ja sen lisäksi poistetaan rasvaa ja ihoa kyljistä ja selästä. Leikkauksen aiheet ovat voimakas laihduttaminen tai  raskauden (kaksoisraskaus ym.) jälkeinen tilanne keskivartalolla.

Oireet

Vatsanpeitteet ja keskivartalon kudokset saattavat vaurioitua painonvaihtelun, raskauden ja kudosten kimmoisuuden huonontumisen seurauksena. Keskivartalon ihonalaiskudokset jäävät roikkumaan pysyvästi. Vatsalihaskalvo löystyä, jolloin pitkät vatsalihakset erkanevat toisistaan. Tilannetta nimitetään myös diastaassiksi eli vatsanpeitteiden erkaantumiseksi. Kyseisessä tilanteessa vatsalihasten voima ja toiminta heikkenevät. Alavatsan iho-rasvakudosylimäärästä johtuva alavatsan roikkuminen (pannikulus eli alavatsan ”reppu”) saattaa aiheuttaa iho-ongelmia, hautumista ja ihottumia.

Toimenpide

Keskivartalon muotoiluleikkauksella eli torsoplastialla poistetaan huonokuntoista ihoa, rasvakudosta ja korjataan vatsan toisistaan erkaantuneet pitkät vatsalihakset. Kyseessä on ikäänkuin laajennettu vatsanmuotoiluleikkaus. Leikkauksessa huomio kiinnitetään viimeistelyyn, jossa vatsan, vyötärön ja selän alueen siluettia ja ulkonäköä parannetaan. Leikkausarpi
pyritään suunnittelemaan mahdollisimman huomaamattomaksi. Toimenpiteen yhteydessä on mahdollista muotoilla keskivartaloa myös rasvaimulla.

Toipuminen

Torsoplastiasta toipuminen kestää noin kuukauden ja lopputulos näkyy noin kuuden kuukauden kuluttua. Arvet kypsyvät hyvin yksilöllisesti.
Joissain tapauksissa vatsan muotoiluleikkauksesta voi saada Kelan korvausta. Näitä tilanteita ovat esimerkiksi voimakkaan laihduttamisen jälkitila (alavatsan roikkuva reppu), vatsanpeitteiden vaurio (synnytys) tai vakava arpitilanne vatsanpeitteissä tai iholla.
Hoidolla on elämää helpottava ja terveydellinen ulottuvuus, sillä ihon laskosten ja taipeiden iho-ongelmat ovat usein vaikeita hoitaa. Leikkausmenetelmiä on monia riippuen hoidettavasta alueesta.

Hinta

Keskivartalonmuotoiluleikkauksen hinta alkaen 12.500€ sisältäen  rasvaimun.