Keskikasvon kohotus

Keskikasvon kohotus

Keskikasvojen kohotusleikkauksen tarkoitus on kohottaa posken, poskipäiden ja alaluomien alueen laskeutuneet ja veltostuneet kudokset.  Leikkaus tehdään usein alaluomileikkauksen yhteydessä (”extended lower blepharoplasty”). Toimenpiteen jälkeen kasvosi näyttävät nuorekkaammilta ja raikkaammilta.

Keskikasvojen kohotus

Keskikasvojen kohotus korjaa kasvojen keskiosan eli poskipään alueen.
Ikääntyessä keskikasvojen kudos poskissa laskeutuu kohti nenänpielen aluetta ja kasvot näyttävät väsyneiltä.
Alaluomien silmäpussit korostuvat kun keskikasvojen kudos laskeutuu ja rasva häviää poskista.
Keskikasvojen kohotuksella pyritään korjaamaan kyseiset ikääntymiseen ja perinnöllisyyteen liittyvät muutokset kasvoissa.  Keskikasvojen korjaus voidaan useissa tapauksissa hoitaa myös rasvansiirrolla tai Soft Lift toimenpiteellä.
» Lue lisää kasvojen erilaisista kohotuksista

Milloin keskikasvojen kohotus?

Keskikasvojen kohotus eli midfacelift vaikuttaa poskien alueella. Leikkaus tehdään, kun posken pehmytkudos on löystynyt ja laskeutunut korostaen alaluomen uurretta ja nenänpielen poimua.
Keskikasvojen kohotuksella vaikutetaan nenänpielen yläpuolella oleviin laskeutuneisiin kudoksiin, alaluomiuraan ja alaluomiin.
Leikkausviilto tehdään joko alaripsien rajaan alaluomileikkauksen yhteydessä tai tai otsaan hiuksien sekaan piilotettuna. Viimeksi mainitussa leikkaus tehdään tähystysteknisesti.
Alaluomileikkauksessa tuetaan tarvittaessa aina myös keskikasvoja plastiikkakirurgi Dietzin toimesta.
Keskikasvot voidaan hoitaa pelkällä rasvansiirrolla tai täyteainehoidolla silloin, kun alaluomet eivät vaadi kirurgista korjausta.

Mitä muuta tulee huomioida?

Yhden alueen korjaaminen saattaa joissain tapauksissa korostaa toisen alueen ikääntymismuutoksia ja tulos voi olla kokonaisuutta ajatellen jopa epätyydyttävä.
Kasvojen ikääntymismuutosten hoidossa tulisikin ottaa huomioon kasvot kokonaisvaltaisesti.

Missä iässä keskikasvojen kohotus?

Keskikasvojen kohotusleikkauksiin ei ole suositusikää.
Mikäli potilas on päättänyt hakeutua leikkaukseen häntä häiritsevien kasvojen piirteiden tai ikääntymismuutosten vuoksi, voidaan toimenpide suorittaa jo melko varhaisessa vaiheessa, esim. 35-45 -vuotiaana.
Myös perinnöllisissä tilanteissa, joissa ikääntyminen ja silmän sekä keskikasvojen muutokset ilmaantuvat normaalia aikaisemmin, voi olla tarkoituksenmukaista suorittaa keskikasvojen kohotus jo ennen keski-ikää.
Laajaan ja kokonaisvaltaiseen kasvojen kohotukseen turvaudutaan vasta sitten, kun ikämuutoksia on jo selvästi havaittavissa, yleensä 45-65 -vuotiaana.
Kokonaisuus suunnitellaan aina yksilöllisesti, mutta aina potilaan toiveita kunnioittaen.

Toipuminen

Keskikasvojen kohotukset ja ns. kevytkirurgiset kasvojen kohotukset voidaan tehdä päiväkirurgisesti.
Toimenpiteestä toipuu varsin nopeasti, mutta turvotus kasvoissa voi kestää useita viikkoja ja lievänä jopa kuukausia leikkauksen jälkeen.
Rasvansiirrosta, jossa korjataan keskikasvot, toipuu edellistä nopeammin, mutta lievä turvotus voi kestää jopa kolmesta kuuteen viikkoon.
Lopputulos on arvioitavissa aikaisintaan noin puolen vuoden kuluttua toimenpiteestä.
« Lue lisää kasvojenkohotuksesta

Keskikasvokohotuksen hinta

Keskikasvojen kohotus maksaa alkaen 2950€ anestesiamuodosta riippuen.