Kasvojen muotoilu

Kasvojen muotoilu rasvansiirrolla ja imulla

Kasvojen muotoilun tarkoitus on hoitaa ikääntymisen ja väsymyksen merkkejä kasvoissa. Rasvansiirrolla korjataan ikääntymiseen liittyvää kudosten surkastumaa, rasvakudoksen häviämistä kasvoissa ja osteoporoosia.
Tehokkain tapa saavuttaa kasvojen muotoilu on rasvansiirto,  mutta myös täyteainehoidot tai ns. Soft Lift toimenpiteet voivat olla vaihtoehtoja. Kasvojen muotoilusta rasvansiirrolla tai täyteaineilla ei jää näkyviä arpia. Oma rasva korjaa ja kosteuttaa myös ihoa ja ns. ”mummorypyt” tasoittuvat. Tulokset ovat luonnollisia ja vertautuvat kirurgiseen toimenpiteeseen, mutta ilman arpia ja leikkausta.

Rasvansiirto

Kasvojen rasvansiirrossa siirretään omia eläviä rasvasoluja kasvojen alueille, joista täyteläisyys on hävinnyt ikääntymisen tai muiden tekijöiden seurauksena. Tämä toimenpide on luotettava, tehokas ja erittäin turvallinen, kun sitä suorittavat ammattitaitoiset kädet. Rasvansiirron nuorentava vaikutus perustuu rasvasolujen antamaan volyymivaikutukseen kasvoissa sekä kantasolujen ja kasvutekijöiden positiivisiin vaikutuksiin ihon ja kudosten paranemisessa yleisesti.

Ikääntyminen

Kasvot ikääntyvät kolmessa tasossa:
1. Ihon pinnallinen ikääntyminen ja iholaadun heikentyminen.
2. Ihon ja ihonalaiskudosten laskeutuminen ja veltostuminen.
3. Ihonalaiskudosten kuten rasvan, lihasten ja luuston surkastuminen eli atrofia

Yksi merkittävimmistä tekijöistä kasvojen ikääntymisessä on kasvojen ihon alaisen rasvan väheneminen. Tämä johtaa kasvojen piirteiden muuttumiseen kulmikkaammiksi ja ihon alkaa laskeutua ja muodostaa poimuja, kun ihonalainen tilavuus vähenee. Iän myötä ihon ohentuminen ja kimmoisuuden väheneminen pahentavat tilannetta ja lisäävät ikääntymismuutosten esiintymistä. Rasvaa häviää erityisesti huulista, suun ympäriltä, poskipäistä, alaluomien alta ja alaleuasta. Rasvan vähenemistä korostaa myös luuston surkastuminen, joka tapahtuu ikääntymisen myötä

Kasvojen muotoilu ja kasvojen kohotus

Kasvojen muotoilu rasvansiirrolla yhdessä kasvojenkohotuksen kanssa on erittäin tehokas ja luonnollinen menetelmä ikääntymisen aiheuttamien muutosten hoitamiseen. Tulokset ovat pysyviä ja samalla erittäin luonnollisia. Kasvojenkohotus keskittyy kudosten laskeutumisen ja veltostumisen korjaamiseen. Siinä poistetaan ”löysät” alueet. Kasvojenkohotuksella ei kuitenkaan aina saada täysin tyydyttävää korjausta nuoruuden pehmeyden ja täyteläisyyden palauttamiseksi. Kasvojen muotoilu joko rasvansiirrolla tai hyaluronihappopitoisilla täyteaineilla tehokkaasti hoitaa ikääntymisen aiheuttamaa kudosten surkastumista kasvoissa. Rasvansiirto tuo kasvoihin haluttua nuorekkuutta, raikkautta ja täyteläisyyttä. Toimenpiteen jälkeen näytät jälleen freesiltä. Mikäli olet aiemmin tehnyt kasvojenkohotusleikkauksen, josta et ole tyytyväinen, rasvansiirto on usein järkevä hoitovaihtoehto tilanteen korjaamiseksi, mahdollisesti yhdessä arpien korjauksen kanssa.

» Lue lisää kasvojen erilaisista kohotuksista

Rasvansiirto parantaa

Rasvansiirrolla on kudoksia parantava vaikutus, joka perustuu pintaverenkierron ja kollageenisynteesin aktivointiin. Rasvasolut sisältävät runsaasti kantasoluja ja kasvutekijöitä, joilla on kudoksia elvyttäviä ominaisuuksia. Joissain tapauksissa rasvansiirto voi korvata jopa leikkauksen. Rasvansiirto parantaa ihon laatua, kimmoisuutta ja ihon paksuus lisääntyy. Se voi myös auttaa korjaamaan auringon aiheuttamia ihovaurioita ja pigmentaatiohäiriöitä. Rasvansiirto on myös ihanteellinen hoitovaihtoehto arpien, aiempien leikkausten, epämuodostumien tai sairauksien aiheuttamien vammojen korjaamiseen.

Tulokset

Rasvansiirron tulokset ovat pysyviä. Plastiikkakirurgi käsittelee näitä kysymyksiä kanssasi konsultaation yhteydessä.

Toipuminen ja riskit

Rasvansiirron tai hyaluronihappopohjaisten täyteainehoitojen komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia ja toipuminen on yleensä nopeaa. Rasvansiirron ongelmat ovat usein esteettisiä jos toimenpide ei ole toteutettu ammattitaidolla  ja tarkkuudella. Koko kasvojen rasvansiirron turvotus saattaa kestää useita viikkoja. Täyteainehoidot hyaluronihapolla, kuten Restylane™, Belotero™ tai Juvederm™, eivät yleensä vaadi toipumisaikaa, mutta mustelmia saattaa esiintyä ja niiden sulaminen kestää muutama viikko.

Kasvojen muotoilu hinta

Kasvojen muotoilu täyteaineella maksaa alkaen n. 450 €.
Koko kasvojen laaja muotoilu rasvansiirrolla yleisanestesiassa maksaa alkaen 4500 €.

klikkaa tästä  »Varaa aika konsultaatioon