Kaulan kohotus

Kaulan kohotus ja leuan muotoilu

Kaulan kohotuksen tarkoitus on korjata kaulan ikääntymismuutokset ja kaksoisleuka.
Kaulan kohotuksessa ja leuan muotoilussa korjataan kaulan veltto iho ja kaksoisleuka.a.

Kenelle

Kaulan kohotus tehdään usein yhdessä alakasvojen kohotuksen kanssa.
Alakasvojen ja kaulan kohotuksella yhdessä saadaan tasapainoisempi ja paras mahdollinen lopputulos kaulan ikääntymismuutoksiin.
Kaulan kohotus voidaan myös tehdä erillisenä toimenpiteenä.

Kaulan kohotus miehille ja naisille

Tämän päivän trendi ovat miesten leuan ja kaulan korjaukset. Partamuodilla yritetään korostaa leukalinjaa ja peittää roikkuvat leukapussit. Siisti parta voi olla tyylikäs, mutta kaikki miehet eivät halua peittää roikkuvia leukaperiä parran alle.

Naisilla tämä ei ole mahdollista.
Miehillä siisti kaula ja vahva leukalinja tuovat uskottavuutta ja energisyyttä, jotka ovat nykyään merkittäviä tekijöitä myös uran kannalta. Siisti ja miehekäs leukalinja ja selkeä kaula antavat miehelle uskottavuutta ja ja viestivät terveydestä ja miehekkyydestä.
Toimenpide on mielekäs suorittaa, kun kaulan ikääntymismuutokset haittaavat, mutta kasvojen kudokset eivät ole vielä merkittävästi veltostuneet.

Menetelmät

Kaulan kohotus tehdään pienestä leuan alle tehdystä viillosta ja korjataan veltostunut kaulan iholihas eli platysmalihas. Kaulalta poistetaan usein myös rasvaa tai sitä tasataan.

Joskus on tarpeen hoitaa myös kaulan rakenteellinen tai synnynnäinen täyteläisyys tai kaksoisleuka, sillä pelkkä leuan ja kaulan pintarasvan poistaminen ja kaulan kiristystoimenpide eivät välttämättä tuota tyydyttävää tulosta.

Hyvä ja pysyvä korjaus vaatii ns. laajan kaulan kohotuksen, jossa mm. myös lihaksen alla sijaitsevat rakenteellisesti täyteläiset kudokset muotoillaan ja korjataan. Kaula muotoillaan luonnolliseksi ja nuorekkaaksi.
Harvinaisempi menetelmä kaulan kohottamiseksi on poistaa ihoa kaulan ns. Z-plastialla. Haittana on yleensä varsin näkyvä arpi kaulalla.

Kaulan rasvaimu

Kaulan rasvaimulla saadaan hyviä tuloksia silloin, kun ihon kimmoisuus on tyydyttävä ja kudokset eivät ole veltostuneet.
Eri rasvaimutekniikoiden välillä ei ole eroa lopputuloksen suhteen, mutta jotkut energia-avusteiset rasvaimumenetelmät (SmartLipo, NeckTite, UAL jne.) saattavat kuumentaa ja vaurioittaa kudoksia liikaa, jolloin syntyy epätasaisuuksia ja arpisuutta hoidetulle alueelle. Kudosvauriot näyttävät leikkauksessa samalta kun koko ikänsä tupakoineella henkilöllä.
Plastiikkakirurgi Dietz suosittelee tarvittaessa hyvin ohut kanyylistä rasvaimua, joka on tarkin ja hellävaraisin menetelmä kokeneen ammattilaiset käsissä.

Löysä kaula

Leuan alla sijaitsevat sylkirauhaset eli submandibulaarirauhaset saattavat joskus roikkua ja pullottaa leukalinjan alapuolella. Kaula saattaa näyttää turpealta leukalinjan kohdalta myös normaalipainoisilla potilailla, joilla ei ole ylimääräistä rasvaa kaulassa.
Pullottavat leuanalussylkirauhaset on mahdollista muotoilla ja samalla trimmata myös pintalihaksen eli platysman alla sijaitsevia kudoksia tasaiseksi.
» Lue lisää kaksoisleuan hoidosta

Toipuminen

Kaulan kohotuksesta toipuminen tapahtuu noin yhdestä kolmeen viikkoon toimenpiteestä riippuen. Arvet kypsyvät eli vaalenevat usein noin 3-6 kuukauden aikana.
Arpi jää huomaamattomasti leuan alle piiloon tai poimun alle ja on noin kahdesta neljään senttiä pitkä.
Rasvaimusta ei yleensä jää näkyviä arpia.
Suoralla z-plastialla tehdyssä toimenpiteessä arpi saattaa olla edellä mainittua pidempi ja näkyvämpi.

Kaulan kohotus hinta

Kaulan kohotuksen hinta on toimenpidetyypistä ja anestesiamuodosta riippuen 1500 € – 8500 €.