Kasvojen kohotus

Kasvojen kohotus

Kasvojen kohotusleikkaus eli facelift on tehokkain menetelmä kasvojen tai kaulan veltostuneiden kudosten hoidossa.
Kasvojen kohotuksella palautetaan kasvojen nuorekkuus.
Nykyään kasvojen kohotukseen liitetään usein myös rasvansiirto tai Soft Lift hoito, jolla saadaan paremmin korjattua kasvojen keskeistä aluetta suun ja silmien ympärilla ja parannettua ihon kimmoisuutta ja kuntoa.
Ammattitaidolla ja kokemuksella tehty kasvojenkohotus leikkaustulos on hyvin luonnollinen ja nuorentava. Arpia ei näy tai ne ovat täysin huomaamattomat ja kasvojen nuorekkaat piirteet korostetaan siististi.

Kasvojenkohotuksen määritelmä

Kasvojen kohotusleikkaus on aina kirurginen toimenpide. Kasvojen kohotuksella tarkoitetaan usein alakasvojen korjausta, vaikka kyseessä on yleistermi kasvojen eri osien korjauksesta. Kasvojen kohotusleikkaus voi sisältää otsan kohotuksen, keskikasvojen kohotuksen sekä alakasvojen ja kaulan korjauksen. Nämä kaikki voidaan tehdä yhdessä tai myös erikseen tilanteesta riippuen.

Kasvojen ikääntymisen mekanismit

Kasvojen ikääntymisen merkit näkyvät ihon kimmoisuuden alentumisena, ihonalaisen kudoksen veltostumisena ja rasvakudoksen määrän häviämisenä. Kasvojen muoto muuttuu ikääntyessä ovaalista muodosta neliömuotoiseksi.
Keskikasvoihin ja alaleukaan kertyy roikkuvaa ihoa.
Kaulan nuorekas muoto häviää ikääntymisen myötä, jolloin kudokset surkastuvat ja veltostuvat.
Ikääntymisen seurauksena kaulaan kertyy ajoittain myös rasvaa, joka on hankittua tai perinnöllistä (kaksoisleuka).
Suupielet kääntyvät alaspäin ja kaulan iho roikkuu velttona.
Joku saattaa ikääntyä toista merkittävästi aikaisemmin, jolloin kasvojenkohotus voidaan tehdä ennen keski-ikää.

Kasvojenkohotusleikkaus

Kokemuksella ja ammattitaidolla toteutettu kasvojen kohotus ei jätä näkyviä arpia ja lopputulos on luonnollinen ja siisti. Hoidon suunnittelussa tulee ottaa huomioon kasvojen kokonaisuus ja eri osissa näkyvät eri asteiset ikääntymismuutokset.
Kasvojen kohotus alakasvoihin voidaan tehdä kevyesti tai laajemmin.
Kevyempi alakasvojen kohotusleikkaus eli ns. kevyt kasvojen kohotus (Minilift ja MACS-lift) soveltuu lähinnä leukalinjan lievien tai keskivaikeiden ikääntymismuutosten korjaukseen.
Kaulan ikääntymismuutosten korjaus vaatii yleensä laajempaa kasvojen kohotusleikkausta tai kaulan kohotuksen.
Keskikasvojen kohotus vaikuttaa poskien alueella ja sitä käytetään, kun posken ja alaluomen alainen pehmytkudos on löystynyt ja laskeutunut.
Otsan kohotusleikkaus tehdään, kun kulmakarvat ovat laskeutuneet yläluomien päälle tai otsassa on ihoylimäärän aiheuttamaa poimuisuutta.
Suosittelemme kasvojen kohotuksen yhteydessä kasvojen kasvojen rasvansiirtoa tai Soft Lift toimenpidettä.

Missä iässä?

Kasvojen kohotusleikkauksiin ei ole suositusikää.
Joskus ikääntymismuutokset alkavat jo melko nuorena perinnöllistä syistä tai elämäntapoihin liittyen, jolloin kasvojen kohotus voidaan tehdä varsin nuorena jo 35-45 -vuotiaana.
Termi  ”varhainen ennaltaehkäisevä kasvojen kohotus” tulee englanninkielisestä käännöksestä ”early maintenance facelift” käännöksestä. Toimenpiteen tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja hoitaa tulevia kasvojen ikääntymisen merkkejä ennen kuin ne ovat silmäänpistävät. Samalla tavoitteena on kasvojen piirteiden kaunistaminen ja nuorentaminen.
Yleisin ikä kasvojen kohotukseen on kuitenkin keski-ikä ja varhainen vanhuus.
Kasvojen kohotuksille ei ole varsinaista ikärajaa.

Toipuminen

Kasvojen kevyt kohotus (minifacelift, MACS-lift ym.) on usein päiväkirurginen, eli potilas kotiutetaan illalla.
Laajempien kasvojen kohotusleikkauksien jälkeen potilaat yöpyvät sairaalassa vuodeosastolla.
Kasvojen kohotuksesta toipuu yleisesti melko nopeasti. Leikkauksen jälkeen potilas ei ole vuodepotilas  ja jokapäiväisiä askareita saa hoitaa heti kasvoleikkauksen jälkeen.
Turvotus kestää kahdesta kolmeen viikkoon, mutta lievä turvotus saattaa kestää pidempään riippuen toimenpiteen laajuudesta ja omasta paranemistaipumuksesta.
Kasvojen kohotusleikkauksen loullinen tulos näkyy noin kuuden kuukauden kuluttua.
Sairausloman pituus, joka ei ole Kelan korvauksen piirissä, on kahdesta viikosta noin kuukauteen.

Miten kauan tulos kestää?

Kasvojen kohotuksen tulos kestää loppuiän, mutta ikääntyminen ei pysähdy toimenpiteen jälkeen. Nykyaikaisella kasvojen kohotuksella ja rasvansiirrolla on kuitenkin mahdollista hidastaa tulevaa rappeutumista.
Kasvojen kohotus ei vaikuta ihon kimmoisuuteen, toimenpiteeseen liitetyllä rasvansiirrolla on ihoa vahvistava ja helevöittävä vaikutus.

Kasvojenkohotus hinta

Kasvojenkohotuksen hinta on alkaen n. 8000 € (minifacelift). Kustannukset riippuvat myös toimenpiteen laajuudesta ja anestesiamuodosta.
Koko kasvojen laaja kohotus (otsa, alakasvot, kaula) sisältäen silmäluomien korjaukset ja kasvojen muotoilun rasvansiirrolla maksaa alkaen n.15.000 €.

»Varaa aika konsultaatioon tai info puh. 040 833 3340 (ei ajanvarausta)