Kasvojen kohotus

Kasvojen kohotus

Kasvojen kohotusleikkaus eli facelift on tehokkain menetelmä kasvojen tai kaulan veltostuneiden kudosten hoidossa.
Kasvojen kohotuksella palautetaan kasvojen nuorekkuus.
Nykyään kasvojen kohotukseen liitetään usein myös rasvansiirto tai Soft Lift hoito, jolla saadaan paremmin korjattua kasvojen keskeistä aluetta suun ja silmien ympärilla ja parannettua ihon kimmoisuutta ja kuntoa.
Ammattitaidolla ja kokemuksella tehty kasvojen kohotusleikkaus on hyvin luonnollinen ja arvet ovat täysin huomaamattomat.
Soft Lift kasvojenkotuksesta ei jää arpia lainkaan.

Kasvojenkohotuksen määritelmä

Kasvojen kohotus voidaan tehdä kirurgisesti tai ilman leikkausta Soft Lift toimenpiteellä.

Kasvojen kohotusleikkaus on aina kirurginen toimenpide. Kasvojen kohotuksella tarkoitetaan usein alakasvojen korjausta, vaikka kyseessä on yleistermi kasvojen eri osien korjauksesta. Kasvojen kohotusleikkaus voi sisältää otsan kohotuksen, keskikasvojen kohotuksen sekä alakasvojen ja kaulan korjauksen. Nämä kaikki voidaan tehdä yhdessä tai myös erikseen.

Kasvojen ikääntymisen mekanismit

Kasvojen ikääntymisen merkit näkyvät ihon kimmoisuuden alentumisena, ihonalaisen kudoksen veltostumisena ja rasvakudoksen määrän häviämisenä. Kasvojen muoto muuttuu ikääntyessä ovaalista muodosta kulmikkaaksi tai neliömuotoiseksi.
Keskikasvoihin ja alaleukaan kertyy roikkuvaa ihoa eli ns. nenänpielen poimut ja leuanaluspussit (”hamsteripussit”).
Kaulan muoto häviää ikääntymisen myötä, jolloin kudokset surkastuvat ja veltostuvat.
Ikääntymisen seurauksena kaulaan kertyy ajoittain myös rasvaa, joka on hankittua tai perinnöllistä (–> Kaksoisleuka).
Suupielet kääntyvät alaspäin ja kaulan iho roikkuu velttona.
Kasvojen ikääntyminen ja muutosten ajankohta riippuu myös elämäntavoista ja perinnöllisistä tekijöistä.

Kasvojenkohotusleikkaus

Kokemuksella ja ammattitaidolla toteutettu kasvojen kohotus ei jätä näkyviä arpia ja lopputulos on täysin luonnollinen – sen lupaamme.
Kasvojen kohotus alakasvoihin voidaan tehdä kevyesti tai laajemmin.
Kevyempi alakasvojen kohotusleikkaus eli ns. kevyt kasvojen kohotus (Minilift ja MACS-lift) soveltuu lähinnä leukalinjan lievien tai keskivaikeiden ikääntymismuutosten korjaukseen.
Kaulan ikääntymismuutosten korjaus vaatii yleensä laajempaa kasvojen kohotusleikkausta tai kaulan kohotuksen.
Keskikasvojen kohotus vaikuttaa poskien alueella ja sitä käytetään, kun posken ja alaluomen alainen pehmytkudos on löystynyt ja laskeutunut.
Otsan kohotusleikkaus tehdään, kun kulmakarvat ovat laskeutuneet yläluomien päälle tai otsassa on ihoylimäärän aiheuttamaa poimuisuutta.
Suosittelemme aina kasvojen kohotuksen yhteydessä kasvojen kasvojen rasvansiirtoa tai Soft Lift toimenpidettä.

Missä iässä?

Kasvojen kohotusleikkauksiin ei ole suositusikää.
Joskus ikääntymismuutokset alkavat jo melko nuorena perinnöllistä syistä tai elämäntapoihin liittyen, jolloin kasvojen kohotus voidaan tehdä jo 35-45 -vuotiaana.
Termi  “varhainen ennaltaehkäisevä kasvojen kohotus” tulee englanninkielisestä käännöksestä “early maintenance facelift” käännöksestä. Toimenpiteen tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja hoitaa tulevia kasvojen ikääntymisen merkkejä ennen kuin ne ovat silmäänpistävät. Alle 50-vuotiaan kasvojen kohotuksella pyritään kaunistamaan ja raikastamaan kasvojennpiirteitä.
Yleisin ikä kasvojen kohotukseen on n. 45-70 -vuotta.
Kasvojen kohotuksille ei ole ikärajaa kunhan potilas on perusterve.

Toipuminen

Kasvojen kevyt kohotus ( ns. minifacelift) on usein päiväkirurginen, eli potilas kotiutetaan illalla.
Laajempien kasvojen kohotusleikkauksien jälkeen potilaat yöpyvät sairaalassa vuodeosastolla yhden yön, jolla varmistetaan hyvä toipuminen ja jälkihoito.
Kasvojen kohotuksesta toipuu melko nopeasti. Leikkauksen jälkeen potilas ei ole vuodepotilas vaan toipilas, mikä tarkoittaa sitä, että jokapäiväisiä askareita saa ja tulee tehdä heti leikkauksen jälkeen.
Turvotus kestää yhdestä kahteen viikkoon, mutta lievä turvotus saattaa kestää pidempään riippuen toimenpiteen laajuudesta ja potilaan paranemistaipumuksesta.
Kasvojen kohotusleikkauksen lopputulos on arvioitavissa aikaisintaan noin kolmen – kuuden kuukauden kuluttua.
Sairausloman pituus on kahdesta viikosta noin kuukauteen.

Miten kauan tulos kestää?

Kasvojen kohotuksen tulos kestää potilaan loppuiän, mutta jokainen meistä ikääntyy myös parhaan kohotusleikkauksen jälkeen biologisen kellonsa mukaan. Nykyaikaisella toimenpiteellä on kuitenkin mahdollista hidastaa tulevia ikääntymismuutoksia. Kasvojen kohotus korjaa löysät pois, mutta ei vaikuta ihon kuntoon tai kimmoisuuteen. Nykyaikaisella toimenpiteellä on kuitenkin mahdollista hidastaa tulevia ikääntymismuutoksia. Leikkauksen jälkeisellä kasvojen hoidolla ja huollolla (vuosihuolto) voidaan ylläpitää ja hoitaa hyvää leikkaustulosta.

Kasvojenkohotus hinta

Kasvojenkohotuksen hinta on alkaen n. 7000 €. Kustannukset riippuvat myös toimenpiteen laajuudesta ja anestesiamuodosta.
Koko kasvojen laaja kohotus (otsa, alakasvot, kaula) sisältäen silmäluomien korjaukset ja kasvojen muotoilun rasvansiirrolla maksaa alkaen 15.000 €.

»Varaa aika konsultaatioon tai info puh. 040 833 3340 (ei ajanvarausta)