Kasvojen kohotus

Kasvojen kohotus

Kasvojen kohotusleikkaus eli facelift on tehokkain menetelmä kasvojen veltostuneiden kudosten hoidossa.
Kasvojen kohotuksella palautetaan kasvojen nuorekkuus.
Nykyään kasvojen kohotukseen liitetään usein myös rasvansiirto tai Soft Lift täyteaine hoito, joiden avulla voidaan paremmin korjata kasvojen keskeisiä alueita, kuten suun ja silmien alue, sekä parantaa ihon kimmoisuutta ja kuntoa.

Ammattitaidolla ja kokemuksella tehty kasvojen kohotusleikkaus tuottaa hyvin luonnollisen ja nuorentavan lopputuloksen. Arvet eivät näy tai ne ovat täysin huomaamattomia, ja kasvojen nuorekkaat piirteet korostetaan siististi.

Kasvojenkohotuksen määritelmä

Kasvojen kohotusleikkaus on aina kirurginen toimenpide. Kasvojen kohotuksella tarkoitetaan yleisesti kasvojen eri osien korjausta, vaikka sitä usein käytetään kuvaamaan alakasvojen korjausta. Kasvojen kohotusleikkaus voi sisältää otsan kohotuksen, keskikasvojen kohotuksen sekä alakasvojen ja kaulan korjauksen. Nämä kaikki voidaan tehdä yhdessä tai erikseen tilanteesta riippuen.

Kasvojen ikääntymisen mekanismit

Kasvojen ikääntymisen merkit näkyvät ihon kimmoisuuden alenemisena, ihonalaisen kudoksen veltostumisena ja rasvakudoksen määrän vähenemisenä. Kasvojen muoto muuttuu ikääntyessä ovaalista muodosta neliömuotoiseksi. Keskikasvoihin ja alaleukaan kertyy roikkuvaa ihoa. Kaulan nuorekas muoto häviää ikääntymisen myötä, kun kudokset surkastuvat ja veltostuvat. Ikääntymisen seurauksena kaulaan saattaa kertyä myös rasvaa, joka voi olla hankittua tai perinnöllistä (kaksoisleuka tai perinnöllinen kaulan täyteläisyys). Suupielet kääntyvät alaspäin ja kaulan iho roikkuu velttona. Joku saattaa ikääntyä toista merkittävästi aikaisemmin, jolloin kasvojenkohotus voidaan tehdä jo hyvissä ajoin ennen keski-ikää (”maintenance facelift”).

Kasvojenkohotusleikkaus

Kokemuksella ja ammattitaidolla toteutettu kasvojen kohotus ei jätä näkyviä arpia, ja lopputulos on luonnollinen ja siisti. Hoidon suunnittelussa otetaan huomioon kasvojen kokonaisuus ja eri osissa näkyvät eri asteiset ikääntymismuutokset. Kasvojen kohotus alakasvoihin voidaan tehdä kevyesti tai laajemmin. Kevyempi alakasvojen kohotusleikkaus eli ns. kevyt kasvojen kohotus (Minilift ja MACS-lift) soveltuu alaleuan kevyeen kohotukseen ilman vaikutusta kaulalle tai muualle kasvoissa. Kasvojen ikääntymismuutosten tehokkaampi korjaus vaatii ainakin alakasvojen ja kaulan kohotusleikkausta.

Keskikasvojen kohotus vaikuttaa poskien alueella ja sitä käytetään, kun posken ja alaluomen alainen pehmytkudos on löystynyt ja laskeutunut. Otsan kohotusleikkaus tehdään, kun kulmakarvat ovat laskeutuneet yläluomien päälle tai otsassa on ihon ylimäärän aiheuttamaa poimuisuutta. Suosittelemme kasvojen kohotuksen yhteydessä myös rasvansiirtoa  tai Soft Lift-täyteainehoitoa.

Missä iässä?

Kasvojen kohotusleikkauksiin ei ole suositeltua ikärajaa. Joskus ikääntymismuutokset alkavat jo melko nuorena perinnöllisistä syistä tai elämäntapoihin liittyen, jolloin kasvojen kohotus voidaan tehdä varsin nuorena, esimerkiksi 35-45-vuotiaana. Termi ”varhainen ennaltaehkäisevä kasvojen kohotus” tulee englanninkielisestä käännöksestä ”early maintenance facelift”. Toimenpiteen tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja hoitaa tulevia kasvojen ikääntymisen merkkejä ennen kuin ne ovat silmiinpistäviä. Samalla tavoitteena on kasvojen piirteiden kaunistaminen ja nuorentaminen. Yleisesti kasvojen kohotuksia tehdään kuitenkin yleisimmin keski-ikäisille ja sitä vanhemmille.

Toipuminen

Kasvojen kevyt kohotus (minifacelift, MACS-lift ym.) on usein päiväkirurginen toimenpide, joten potilas kotiutetaan samana päivänä. Laajempien kasvojen kohotusleikkausten jälkeen potilaat yöpyvät sairaalassa vuodeosastolla. Yleisesti ottaen toipuminen kasvojen kohotuksesta tapahtuu melko nopeasti. Leikkauksen jälkeen potilas ei ole vuodepotilaana, ja jokapäiväisiä askareita saa hoitaa heti kasvoleikkauksen jälkeen. Turvotus kestää yleensä noin kahdesta kolmeen viikkoon, mutta lievä turvotus saattaa kestää pidempään riippuen toimenpiteen laajuudesta ja yksilöllisestä paranemistaipumuksesta. Kasvojen kohotusleikkauksen lopullinen tulos näkyy noin kuuden kuukauden kuluttua. Sairausloman pituus vaihtelee yleensä noin kahdesta viikosta noin kuukauteen.

Miten kauan tulos kestää?

Kasvojen kohotuksen tulos kestää loppuelämän, mutta ikääntyminen ei pysähdy toimenpiteen jälkeen. Nykyaikaisen kasvojen kohotuksen ja rasvansiirron avulla on kuitenkin mahdollista hidastaa tulevaa kasvokudosten rappeutumista. Kasvojen kohotusleikkaus ei vaikuta ihon kimmoisuuteen, mutta rasvansiirrolla, joka voidaan liittää toimenpiteeseen, on ihoa vahvistava ja heleyttävä vaikutus.

»  kts. rasvansiirto 

»  kts. ihonhoito

Kasvojenkohotus hinta

Kasvojenkohotuksen hinta on n. alkaen n. 9000€. Kustannukset riippuvat myös toimenpiteen laajuudesta ja anestesiamuodosta.
Koko kasvojen laaja kokonaisvaltainen korjaus (rasvansiirto, otsan ja silmäluomien korjaus, alakasvojen ja kaulan kohotus) saattaa maksaa yli 20.000 lisättynä arvonlisävero 24 %.

»Varaa aika konsultaatioon tai info puh. 040 833 3340 (ei ajanvarausta)