Epämuodostumien korjaukset

 

Intiimialueen epämuodostumien korjaukset

Intiimikirurgiassa korjataan synnynnäisiä tai synnytysten aiheuttamia vaurioita, vammojen ja leikkausten jälkitiloja sekä intiimialueen epämuodostumia.
Olemme yhteistyössä gynekologien kanssa. Hoitosuunnitelma laaditaan hyvää esteettistä lopputulosta silmälläpitäen ja aina potilaiden tarpeiden mukaan.

Emätinplastia tai arpien korjauksissa

Ennen plastiikkakirurgin konsultaatiota suosittelemme gynekologin tutkimusta.
Tutkimuksessa tulisi tarkistaa:
1. Poteeko potilas virtsanpidätyskyvyn vaivoja (inkontinenssi)?
2. Onko potilaalla emättimen etuseinämän pullistumaa (kystoseele)?
3. Onko potilaalla emättimen takaseinämän pullistumaa (rektoseele)?

Intiimialueen oireiden hoitoa

Esteettisellä intiimikirurgialla tarkoitetaan emättimen korjausleikkauksia (vaginal rejuvenation) ja häpyhuuliplastioita (labiaplasty). Myös iän tuomat kudosten surkastumiseen liittyvät tilanteet on mahdollista hoitaa täyteläistämällä kudoksia.
Toimenpiteen yhteydessä on mahdollista hoitaa samalla mahdollinen virtsankarkaaminen, virtsarakon pullistuminen emättimen puolelle (kystocele) tai peräsuolen pullistuminen emättimen puolelle (rectocele).
Synnytyksessä naisen väliliha voi vaurioitua tai venyä ja kätilön korjaus ei aina tuota naiselle tyydyttävää toiminnallista tai esteettistä lopputulosta.
Esimerkiksi naisilla esiintyvä yhdyntäkipu voi johtua kroonisesta haavaumasta emättimen suuaukon alaosassa (fissura).

Intiimikirurgia on parisuhdeterapiaa

Intiimialueen korjaus on hyvin merkittävä asia myös parisuhdetta silmälläpitäen. Esteettinen intiimialueen korjaus saattaa parantaa parisuhdetta ja tuo potilaalle mielihyvää myös erilaisten naisten intiimialueen vaivojen hoidon myötä. Hoidetut potilaat raportoivat usein, että parisuhde on myös parantunut.

Useat korjaukset samassa

Intiimialueen korjausleikkaukseen voi myös halutessaan yhdistää muita leikkauksia. Intiimialueen leikkauksen yhteydessä on luontevaa korjata samalla esimerkiksi mahdollinen virtsankarkaaminen eli inkontinenssioire. Kustannussäästön lisäksi potilas toipuu leikkauksesta yhdellä sairaslomalla.

Riskit ja toipuminen leikkauksesta

Yleisimmät naisten intiimikirurgiset toimenpiteet ovat häpyhuulien korjaukset, emätinplastiat tai emättimen pienennysleikkaukset, välilihan eli perineumin arpien korjaukset ja haavaumien eli fissuurien kirurgiset hoidot.
Intiimikirurgiassa varsinaiset komplikaatiot ovat hyvin harvinaisia. Intiimialueen korjauksen jälkeen toipuminen on nopeaa. Tulehdukset tai verenvuodot leikkauksen jälkeen ovat hyvin harvinaisia.
Jälkihoitona on hyvä hygienia ja suihkuttelu WC-käynnin yhteydessä – ei muuta!
Haavat paranevat nopeasti ja normaali elämä onnistuu yleensä muutamien päivien tai noin viikon kuluttua korjauksesta.
Yhdyntäkielto on toimenpiteestä riippuen noin yhdestä neljään viikkoon.