Silmäpussit ja tummat silmänaluset

Silmäpussien hoito

Alaluomileikkaus korjaa alaluomen löysän ihon ja turvotuksen muodostamat silmäpussit tai kyynelurat.
Silmäpussien ja kyynelurien hoito voidaan toteuttaa leikkauksella, veitsettömästi täyteaineilla (Soft Lift) tai alaluomien ja poskialueen rasvansiirrolla.

Silmäpussit ja kyynelurat

Silmän ympärillä sijaitseva lihas (m. orbicularis oculi) löystyy ikääntymisen tai perinnöllisyyden seurauksena. Alaluomen rasva pullistuu, joka ilmenee silmäpusseina (kyynelurat). Valvominen, liian suolan syöminen, alkoholin juominen tai allergia saattavat pahentaa silmäpusseja. Alaluomien tummat silmänaluset johtuvat yleensä ihon pigmentaatiosta, jota alaluomen uurteen varjo korostaa.

Silmäpussien hoito

Silmäpussien ja tummien silmänalusien hoitona käytetään veitsetöntä täyteainehoitoa, rasvansiirtoa ja/tai alaluomileikkausta.
Lievissä tilanteissa riittävät usein veitsettömät toimenpiteet.
Alaluomileikkauksessa alaluomen pullottava rasva korjataan ja tasoitellaan. Mahdollinen ihoylimäärä korjataan ja ihon alla sijaitseva veltostunut lihas korjataan. Vaikeissa tilanteissa, jossa myös keskikasvot ovat laskeutuneet voimakkaasti, tehdään alaluomileikkauksen yhteydessä myös Keskikasvojen kohotusleikkaus (extended lower blephroplasty or midfacelift).
Tulosta voidaan täydentää rasvansiirrolla tai täyteainehoidolla. Ihon hienojakoinen ryppy voidaan korjata  neulaushoidolla, happokuorinnalla tai laserhoidolla. Huomioi, että laserhoito saattaa pitkällä tähtäimellä useita kertoja toteutettuna ohentaa ja kuivattaa ihoa.

Silmäpussien hoidon hinta

Silmäpussien hoidon hinta täyteaineella alkaen 690 €.
Alaluomileikkauksen hinta alkaen 1990 €.

»Varaa aika konsultaatioon