Ihonhoito

Ihonhoito

Iho on elimistön suurin elin ja Ihon hyvinvonti heijastuu elimistön hyvinvointiin. Ihon huoltaminen ja hoitaminen tutkituilla menetelmillä hidastaa ihovaurioiden syntyä. Hyvin hoidettu iho ikääntyy hitaammin, pysyy terveenä ja raikkaana.
Kerromme sinulle, mitkä ihonhoidot tehoavat parhaiten ja millä hoidoilla saat myös kustannuksiltaan parhaan lopputuloksen.

Ihonhoidon kirjo

Klinikoiden tarjoamat hoidot pursuavat erilaisia ihonhoidon tuotteita ja hoitoja. Klinikoiden verkkosivut täyttyvät erilaisista vempaimista ja hoidoista, jotka lupaavat kasvojen ja vartalon kohotusta ja muotolua ilman neuloja, leikkauksia ja kirurgiaa. Markinoinointi on sekavaa ja lupaukset epärealistisia.
Sosiaalinen media eli SOME ja mainokset ovat täynnä kuvauksia Laserhoidoista, radiofrekvenssi- ja ultra-ääni-avusteisista laitehoidoista, jotka kohottavat tai kiinteyttävät.
Mitkä ihonhoidot tehoavat oikeasti? Mitkä ihonhoidot ovat tieteellisesti perusteltuja?
Autamme sinua valitsemaan oikeasti järkeviä ja tehokkaita hoitoja. Muista myös, että mitään poppakonstia ikuisen nuoruuden saavuttamiseksi ei ole keksitty.

Ihon ikääntyminen

Ikääntyvän ihmisen iho ohenee ja kimmoisuus alenee. Ikääntyessä orvaskeden rasvojen määrä vähenee ja iho kuivuu herkemmin. Verinahan eli dermiksen kollageenin määrä vähenee. Lisäksi iän mukana sidekudoksen elastiinin määrä ja sen myötä ihon kimmoisuus vähenevät.
Ihonalainen rasvakudos vähenee kasvoista, kädenselästä, jalkateristä ja sääristä. Rasva voi toisaalta kerääntyä sinne, missä sitä ei toivota esim. vatsan tai kaulan alueella.
Ihon ja ihonlaiskudosten ikääntymisen vaikutukset näkyvät poskissa, suupielissä, silmäluomissa, leuan alla ihon veltostumisena ja rypistymisenä ja lisäksi korvannipukoissa pieninä velttoina uurteina.
Ihonalaiset rakenteet, kuten verisuonet ja jänteet, erottuvat selvemmin kun iho ohenee ja kimmoisuus vähenee.

Ihon ikääntymisen hidastaminen

Ihon ikääntyminen on väistämätöntä. Ikämuutoksia voi kuitenkin hidastaa.
Suuri vaikutus on auringon UV-säteiltä suojautumisella ja tupakoimattomuudella. Kosmetiikkatuotteiden tehosta ei ole vahvaa näyttöä ihon vanhenemisen estoon.
Auringolta suojautuminen on järkevää aloittaa jo nuorena. Terveelliset elämäntavat, kuten liikunta, suolan ja alkoholin käytön rajoittaminen ja riittävä yöuni, vaikuttavat myös ihon kuntoon.
Lisäksi iho on hyvä huuhdella ja pestä päivittäin vedellä ja huolehtia ihon kostutuksesta ihovoitella.
Ihoa ja ikääntymismuutoksia voi yllä mainitun lisäksi hidastaa ja hoitaa ihon ja ihonalaiskudoksen hyaluronihappohoidolla. Hyaluronihappo aktivoi kollageenisynteesiä, kosteuttaa ihoa ja vahvistaa ihon rakennetta.
Botuliinihoidolla voidaan vähentää ihon rypistelyä aiheuttavien lihasten toimintaa ja näin vähentää ihon kuormitusta. Iho silottuu ja korjautuu itsekseen hoidon aikana.
Mesoterapialla kuten esim. neulaushoidoilla voidaan aktivoida ihon omaa kollageenisynteesiä. Ihon kunto paranee ja ikääntymismuutokset vähentyvät.

Mikroneulaushoito

Mikroneulaushoidolla uudistataan ihoa aktivoimalla kollageenisynteesiä.
Hoidon tehoa vertaillaan usein laserhoidon tehoon, mutta ilman sen kielteisiä sivuvaukutuksia.
Neulauksen seurauksena kollageeni- ja elastiinisäikeiden määrä lisääntyy ihon tukikudoksessa.
Iho uudistuu ja virkistyy, joka on myös tieteellisesti todistettu.
Mikroneulauksessa käytämme saksalaista laadukasta Dermaroller® – hoitoa.
Käytössämme on myös Dermapen™.
Hoitoa suositellaan:
– Ikääntyneen ja kimmoisuuden menettäneen ihon hoitoon
– Kiinteyttämään ohutta ihoa
– Arpien hoitoon
– Suun aluen juonteiden hoitoon
– Käsien hoitoon
– Kaula-aukon ihonhoitoon
Hoidolla ei ole todettu olevan sivuvaikutuksia tai haittoja. Dermaroller® on toistaiseksi ainoa roller Suomessa, jolle on myönnetty EU:n korkeat vaatimukset täyttävä lääkinnällinen CE-merkintä.

Kemiallinen kuorinta

Ihon kemiallinen kuorinta on lääketieteellinen toimenpide, jolla voidaan parantaa ihon ulkonäköä ja rakennetta. Kemiallista kuorintaa voidaan käyttää ihosairauksien hoidon ohella myös kasvojen, rintakehän sekä kädenselkien ihon ikämuutosten korjaamiseen.
Ihon kemiallinen kuorinta korjaa ihon rakennetta, tasoittaa ihonvärin epätasaisuutta, kirkastaa ihoa ja lisää kollageenituotantoa.

Laserhoidot

Laserhoito on lääketieteellinen toimenpide. Laserhoidolla voidaan esimerkiksi poistaa häiritseviä ihokarvoja, häivyttää aknearpia tai tasoittaa ihoa.
Hoidolla korjataan pigmenttimuutoksia ja ikääntymisen merkkejä, kuten juonteita ja ryppyjä.
Toimenpide sopii hoidoksi rasvaiseen paksun akneihon hoitoon. Laserhoito ei kuitenkaan sovi ikääntyneen, kuivan tai ryppyisen ihon hoitoon.
Ihon laserhoidon tai laserkuorinnan tekee asiaan perehtynyt kokenut laserhoidon erikoislääkäri, jonka yhteystiedot saat Dietziltä.

Mesoterapia

Mesoterapia on kauneushoidoissa käytettävä hoitomenetelmä, jolla ihoon tai ihon alle viedään eri menetelmillä täyteaineita, vitamiineja ja lääkeaineita, kuten botuliinia tai hyaluronihappoa.
Myös ns. PRP-hoito (vampyyrihoito) kuuluu kyseisiin hoitoihin.
Lääketieteellisessä kirjallisuudessa mesoterapian vaikutuksista on niukasti tieteellistä tietoa. Hoidon tehosta ei ole tällä erää riittävää näyttöä.
IHONHOIDOT

Yhteisvastaanotto

Yhteisvastaanotto erikoisalojen asiantuntijoiden välillä mahdollistaa hoidon vaativissakin erikoistilanteissa. Monialaisuus yhdistää eri näkökulmat ja tietotaidon.

Miten yhteisvastaanoton varaus tehdään?

Varaa ensin puhelimella soittoaika plastiikkakirurgi Dietz:ille, jonka jälkeen hän soittaa sinulle ja sopii vastaanoton tai konsultaation kanssasi.

Plastiikkakirurgin ja ihotautilääkärin yhteisvastaanotot